Hi there!! Did you see our very nice Give-away? Grab your chance on Instagram & Facebook!

   Productfilters tonen


Cienta


Cienta is een Spaans merk gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige gevulkaniseerde kinderschoenen. De familie Calzados Cienta begon in 1982, in het stadje Arnedo gelegen in het bekende wijngebied van La Rioja, met de productie van canvas en pantoffels voor kinderen. In deze regio wordt het natuurlijk rubber, de enige productiebron van de Ceinta-schoenen, ontgonnen die ze nodig hebben voor de vervaardiging van de kinderschoenen.  

Toegewijd aan het bevorderen van de natuurlijke en correcte ontwikkeling van de groeiende kindervoeten, is het hele productie- en ontwerpproces, waaronder vulkanisatie, van dit Spaanse schoenenlabel gericht op kwaliteit en comfort, waarbij uitsluitend natuurlijke materialen en de meest geavanceerde technologie worden gebruikt. Op deze manier kunnen ze schoenen produceren die over een correct anatomisch gevormd voetbed beschikken. 

De zorgvuldige selectie van ruwe, natuurlijke materialen moeten geschikt zijn voor elk seizoen. Zo komt alleen het fijnste katoen, wol, linnen en rubber in aanmerking om de Cienta-schoenen te produceren. Deze materialen worden gebruikt om frisheid in de zomer, warmte in de winter en comfort het hele jaar door te kunnen garanderen.

De lichtgewicht Cienta-schoenen wordt bekomen doordat de gebruikte materialen poreus zijn waardoor zo van alle kanten ventilerend zijn, zelfs aan de binnen- en buitenzool. Verder is elk paar schoenen verbeterd met geparfumeerde vullingen in de zool die zorgen voor demping en optimale opname van vocht. De natuurlijke zoete geur van bessen, waar kinderen dol op zijn, wordt aan de buitenkant van het rubber toegevoegd.

Ecologisch en Etisch verantwoord

Doordat de productie van de Cienta-schoenen enkel in Spanje plaatsvindt kunnen de eigenaars goeie werkomstandigheden van hun werknemers waarborgen.

De gebruikte natuurlijke rubber wordt enkel ontgonnen in de regio in de buurt van hun fabriek. Alle gebruikte materialen zijn dan ook "Made in Green" gecertificeerd en zijn vrij van lijm of andere gevaarlijke chemicaliën. Dit is de manier waarop ze hun steentje bijdragen aan het milieu.

De familie Calzados Cienta is dan ook heel fier op de kwaliteit van de 100% in Spanje gemaakte producten© 2023 La Gamba Rossa -Wijngaardstraat 4, 8500 Kortrijk (België) - BTW BE 0823.218.214
Algemene voorwaarden - Betalen - Verzenden & afhalen - Retourneren - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt La Gamba Rossa gebruik van cookies. Meer informatie    OK